Waarom krijg ik een beugel?

 

TipTopTand Voncken Grubbenvorst, Folder Waarom krijg ik een beugel?

Waarom zou ik een beugel nemen?
TipTopTand Voncken Grubbenvorst, Folder Waarom krijg ik een beugel?Je lach is een belangrijk deel van je persoonlijkheid, hoe je jezelf voelt en hoe anderen naar je kijken. We leven in een wereld waar uiterlijk en eerste indrukken erg belangrijk zijn. Tegenwoordig is het belangrijkste argument voor het dragen van een beugel mooie rechte tanden en een mooie glimlach. Er zijn echter nog meer belangrijke redenen om een beugel te nemen, bijvoorbeeld om een afwijkend kauwpatroon op te lossen en de daardoor versnelde slijtage te stoppen. Daarnaast zijn scheve tanden moeilijker te poetsen wat problemen met zich meebrengt, zoals tandsteen en gaatjes. Het kan ook zo zijn dat je door afwijkende tand/kaakstand spraakproblemen ontstaan of hoofdpijn, spanning op de kaak en weefsel veroorzaken. Rechte tanden kauwen efficiënter, wat de spijsvertering kan helpen.
Hoe oud je ook bent, het is nooit te vroeg of te laat om te investeren in een beugel.  Investeer in jezelf en heb resultaat voor je hele leven.

Hoe lang moet ik een beugel dragen?
Hoe langje de beugel moet dragen is per persoon verschillend. Met het Damon System is de behandeling meestal korter dan bij een traditionele beugel. Dit ligt aan het verbeterde systeem van de brackets. Een kortere behandelingsduur betekent minder afspraken.
TipTopTand Voncken Grubbenvorst, Folder Waarom krijg ik een beugel?Waarom Damon?
Het Damon System betreft niet alleen revolutionaire beugels en
draden, het is een geheel nieuwe manier om patiënten te behandelen.  Traditionele behandeling vereist vaak het verwijderen van gezonde tanden. Deze aanpak is vaak onaangenaam, duurt langer en kan een  smallere tandboog en een vlak profiel tot gevolg hebben. Een Damon glimlach is een volle, natuurlijke glimlach, die wordt bereikt met lichte, biologisch-functionele krachten, en wordt specifiek ontworpen om het totale   gezichtsresultaat van elke patiënt te verbeteren.

 

Het verschil met een ander systeem
Het Damon System combineert belangrijke elementen die, wanneer ze samen toegepast worden, zorgen voor een snellere behandeling, minder afspraken, meer comfort en consistente resultaten van hoge kwaliteit:
TipTopTand Voncken Grubbenvorst, Folder Waarom krijg ik een beugel?Damon maakt gebruik van wat een ‘passief’ glijmechanisme heet, om boogdraden binnen de beugel op hun plaats te houden, zodat ze vrij kunnen bewegen. Dit vermindert wrijving en vastplakken, zodat uw tanden sneller en comfortabeler kunnen verplaatsen.
TipTopTand Voncken Grubbenvorst, Folder Waarom krijg ik een beugel? De traditionele beugel
Andere soorten beugels gebruiken elastiekjes of actieve klemmetjes die boogdraden op hun plaats ‘vastplakken’. Dit veroorzaakt wrijving en druk, wat werkt als een handrem en de behandeling kan vertragen.

 

 Heb ik een buitenbeugel nodig?
TipTopTand Voncken Grubbenvorst, Folder Waarom krijg ik een beugel?     Door het nieuwe Damon systeem is het ook niet nodig een buitenbeugel te dragen. In het verleden waren voor het creëren van ruimte en het ontwikkelen van tandbogen buitenbeugels en palatinale expanders nodig. De revolutionaire aanpak van het Damon System maakt gebruik van lichte, biologisch functionele krachten om prachtige natuurlijke bogen te ontwikkelen. In de meeste gevallen is er geen buitenbeugel of palatinale expanders nodig. Het is een veel gemakkelijker en comfortabeler manier om de prachtige glimlach te krijgen waar u altijd al van droomde.

 


Doet het pijn?

De tijd dat beugels aangedraaid moesten worden, is voorbij. Deze revolutionaire, nieuwe benadering van orthodontie garandeert meer comfort tijdens de hele behandeling. Dat komt omdat de beugels van het Damon Systems een uniek glijmechanisme hebben waardoor uw behandelaar veel minder kracht hoeft te gebruiken om tanden op de juiste plaats te krijgen. Uw behandeling is dus niet alleen korter, maar ook veel comfortabeler. Veel mensen ervaren weinig tot geen ongemak tijdens de behandeling.
Damon Systeem
Het Damon System is ontworpen om zo min mogelijk op te vallen, comfortabel te dragen is en gemakkelijk schoon te houden is. Zonder de extra elastieken om de brackets zal er minder plaque
rondom u brackets vormen. Het systeem is ooknog te  verkrijgen in witte en dus minder opvallende brackets. .
TipTopTand Voncken Grubbenvorst, Folder Waarom krijg ik een beugel?

 


 

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u altijd in onze praktijk terecht. U kunt ons dagelijks bereiken voor het maken van een afspraak. Wil u meer informatie op internet bekijken kunt u altijd de Damon website bezoeken:
http://www.damonbraces.nl/

 

TipTopTand Voncken Grubbenvorst, Folder Waarom krijg ik een beugel?

TipTopTand Voncken Grubbenvorst, Folder Waarom krijg ik een beugel?